Vizuelni Identitet | “Poplave” – OKC

Osmišljavanje vizuelnog identiteta za potrebe projekta “Ekonomski oporavak i uspostavljanje sistema ranog upozoravanja od poplava” ili kratki naziv koji sam dao projektu radi lakšeg prepoznavanja “Poplave”, koji pokreće Omladinski komunikativni centar (OKC) Banja Luka, a finansira Evropska unija.

Ideja je bila da se kreira jednostavan ali upečatljiv i snažan element koji označava liniju poplave, a koji će kasnije biti u mogućnosti da se upotrebi u svim kanalima komunikacije brenda. Takođe, odlučio sam se da će novo i kraće ime biti efektinije od punog imena kampanje, s tim u vidu nastalo je jednostavo i efektno ime i slogan u jednom “POPLAVE Obnovi danas zaštiti sutra”, uključujući i glavni brend element, plavu liniju.

Projekat koji garantuje izgradnju mehanizama i znanja o poplavama, kako bi građani Doboja i susjednih opština mogli preventivno djelovati. Cilj je uspostavljanje procedura i pravila prilikom upozoravanja na poplave i druge prirodne katastrofe, kao I njihovo rano uočavanje i spriječavanje.  Projekat podrazumijeva i pomoć građanima Doboja i susjednih opština koji su pretrpjeli gubitke u poplavama 2014. godine.

Klijent: Omladinski komunikativni centar (OKC) Banja Luka
Kategorije: Vizuelni Identitet, Print, Brending
Usluga: Izrada Logotipa, Memoranduma, Plakata, Vizit Karte, Zastava, Bilbord, Bus Wrap, Letka
Potrebne vještine: Illustrator, Photoshop